A Dengue-lánc legfrissebb módszerét fel lehet fedezni a PCR-gépen

- Nov 29, 2019-

A dengue-láz (DF) egy akut, vektor által terjesztett betegség, amelyet a dengue-vírus szúnyoghordozó vektorokon keresztül történő átterjesztése okoz. Jelenleg négyféle dengue-vírus létezik Ⅰ – Ⅳ. A betegség Ázsiában, Óceániában, az Amerikában és Afrikában fordul elő, és nagyon súlyos közegészségügyi probléma a trópusi és szubtrópusi régiókban.


A dengue-vírus fertőzés olyan tüneteket okozhat, mint recesszív fertőzés, dengue-láz és dengue-vérzéses láz. A jelenlegi dengue-megfigyelési módszerek között szerepel az ELISA szerológia, az RT-PCR nukleinsavdetektálás, a vírusizolációs szekvencia meghatározása és az immunfluoreszcens antigén detektálása. Ugyanakkor a fluoreszcens kvantitatív PCR nukleinsavdetektálás intuitívabb, pontosabb módszer lehet


imageimage
RT-PCR gép Nukleinsav extraháló gép


Kövessük a szerkesztővel együtt, hogy a professzionális laboratóriumok hogyan használják a valós idejű PCR-gépet a dengue-vírus ellenőrzésére!


Miután a dengue-láz gyanújának vérmintája belép a laboratóriumba, a tesztelő valós idejű fluoreszcens RT-PCR-t hajt végre a mintából kinyert vírus nukleinsavval szemben a genetikai célpont ellen, és negatív és pozitív kontrollokat készít a megbízhatóság biztosítása érdekében a teszt.


Kimutatási folyamat

imageimage

Láz, kiütés, izom- és ízületi fájdalmak ...

Előzetes klinikai diagnózis után a helyi orvosi intézményben gyűjtött vérminták
imageimage
A beteg vérmintáját elküldték a CDC-hez A vérminták előkezelése
imageimage
A vírusos nukleinsav kivonása A vírus célgéneit teszteltük, és a pozitív teszt eredmények megerősítették a dengue-láz diagnózisát.


Az élettudományok gyors fejlődésével folyamatosan fejlesztették a dengue-vírus fertőzés laboratóriumi diagnosztikai módszereit. A valós idejű fluoreszcens RT-PCR detektálás közvetlenül kimutatja a dengue vírus célgéneit a génszintről. Nagyon érzékeny, specifikus és pontos. Gyorsan detektálhatja a dengue vírus nukleinsavait a mintákban, és gépelje be őket.


Az időben történő észlelés kritikus jelentőségű


A korai dengue-láz elsősorban láz, specifikus tünetek és tünetek nélkül, hasonlóan sok akut lázas és vérzési rendellenesség klinikai tüneteihez. A vírus nukleinsav kimutatása az előnyös módszer a dengue-láz eseteinek korai azonosításához. Általában a vírusmintákban a vírus nukleinsav-kimutatási aránya a betegség kezdete után 6 napon belül magas.


Ha a dengue-láz gyanúja tünetei jelentkeznek, azonnal forduljon orvoshoz.


Időben gyűjtsön vérmintákat, és a lehető leghamarabb küldje el ellenőrzésre a hatékony megelőzés és kezelés érdekében!

image